Wat is een massieve speksteenkachel ?

Wat is een massieve speksteenkachel ?

Het speksteenwonder

Tulikivi speksteen is een zijdezachte natuursteen uit Finland. Het is een unieke kachelsteen omdat hij 2,5 maal meer warmte kan opnemen dan een doorsnee vuurvaste steen en de warmte 8 tot 10 maal sneller geleidt. Speksteen is hittebestendiger dan bijvoorbeeld gietijzer. Het geheim van de Tulikivi speksteenkachel schuilt in een hoog gehalte aan magnesiet, verantwoordelijk voor de hoge en snelle warmteopname en de enorme hittevastheid.

De massieve speksteenkachel

Een Tulikivi speksteenkachel is een warmteaccumulerende houtkachel. Na slechts 1 tot 4 uur branden heeft de speksteenkachel voldoende warmte opgeslagen om de ervoor bestemde ruimte gedurende 12 tot 24 uur gelijkmatig te verwarmen. Dit is afhankelijk van de grootte van de speksteenkachel. 2 uur branden voor 24 uur warmte is een goed gemiddelde.

Het gepatenteerde bouwplan van een Tulikivi-speksteenkachel berust steeds op het tegenstroomprincipe. Doordat de rookgassen gedwongen worden eerst in de tegenstroomkanalen af te dalen vooraleer ze in de schoorsteen verdwijnen, wordt zoveel mogelijk warmte opgeslagen. Op die manier ontstaat binnenin de speksteenkachel een hoge druk, die een optimale naverbranding van de rookgassen garandeert.

Het is van groot belang te beseffen dat niet elke speksteenkachel een echte massieve speksteenkachel is. Vaak gaat het om gewoon met wat speksteen beklede metalen kachels. Of ook nog om een warmelucht- speksteenkachel, meestal metalen cassettes met een speksteenmantel eromheen. In beide gevallen moet je ze voortdurend stoken om warm te blijven, alhoewel ze er misschien precies hetzelfde uitzien als een echte warmte-accumulerende speksteenkachel. Ze zijn ook niet met massieve speksteenkachels te vergelijken inzake behaaglijke en gezonde stralingswarmte, rendement, milieu, enz...

Voor modern geïsoleerde woningen, laagenergiewoningen en passiefhuizen biedt een W10-Tulikivi uitzonderlijk interessante mogelijkheden - je vindt alle desbetreffende informatie in het dossier "Tulikivi in de 21ste Eeuw".

Tulikivi kwaliteit

Tulikivi is wereldwijd de grootste producent van speksteen en speksteenkachels. Dit Finse bedrijf beschikt over nagenoeg alle bekende voorraden van speksteen met een hoog magnesietgehalte, zodat wij u steeds speksteen van de hoogste kwaliteit kunnen leveren.

Van in de steengroeve tot bij u thuis wordt een Tulikivi speksteenkachel aan strenge keuringen onderworpen. In de steengroeve worden overeenkomstig de internationale ISO9001-norm alleen stenen geselecteerd die de hoogste kwaliteit vertonen. De ISO9001 kwaliteitscontrole geldt ook voor het verzagen van de steen en voor alle andere onderdelen van een Tulikivi speksteenkachel, zoals het Belgische gietijzer en het gelaagde ceramische glas in de deuren. En ze geldt tot en met de uiteindelijke plaatsing bij u thuis.

Verder voldoet elke Tulikivi speksteenkachel aan de Duitse DIN-norm inzake rendement en veiligheid en slaagde Tulikivi in de zeer strenge evaluatie inzake milieu en gezondheid van het Baubiologisch Institut Rosenheim. Wereldwijd overtreft TULIKIVI met gemak alle normen inzake veiligheid, milieu en rendement.

Tulikivi diversiteit

Als marktleider in speksteen biedt Tulikivi u veruit de meeste mogelijkheden om het uitzicht van uw speksteenkachel aan uw eigen smaak aan te passen :
• De Ricato bewerking bij de Tulikivi Classic speksteen geeft een kachel met een lichtere kleur, zonder meerkost.
• Afwerkingen met ruw bekapte speksteen en geborstelde speksteen.
• Gezandstraalde decoraties met zowel geometrische als andere tekeningen, die u ook zelf kan aanleveren.
• Ingelegde decoraties in paarlemoer en andere gekleurde steensoorten van uitzonderlijke schoonheid.

Van rond tot strak, van klassiek tot modern, het Tulikivi gamma heeft alle smaken in huis. Als marktleider, die tot in bijvoorbeeld Japan en Nieuw-Zeeland verkoopt, ontvangt Tulikivi ontwerpen uit de hele wereld. Tulikivi ontwikkelde dan ook de technologieën die nodig zijn om ze in werkelijkheid om te zetten, zoals de gepatenteerde technologieën om hoekstenen echt af te ronden, cilindervormige stenen uit te zagen en computergestuurde steenvormen te produceren.

Bovenop het standaardgamma van meer dan 60 modellen zijn er ook grenzeloze mogelijkheden van maatwerk :
• Schoorsteenaansluiting waar u maar wil.
• Naadloos inpassen in de bestaande ruimte.
• Inbouwen in een sierschouw of doorheen een muur.
• Verwarmde zitbanken en zowel ronde als vierkante zuilen voor zalige geleidingswarmte.
• Inbouwen van bakovens en fornuisplaten.
• Inbouwen van elektrische weerstanden als extra energiebron tegen nachttarief.
• Productie van warm water voor sanitair of verwarming.
• Uitwerken van volkomen unieke vormen op computer.

Dat zowat alles kan bij Tulikivi en niet eens zoveel meer hoeft te kosten, heeft veel te maken met de afmetingen van de basisstenen, die steeds uit onderling deelbare getallen bestaan (30/9/6/3,..). Zo kunt u eindeloos combineren zonder veel zaagwerk of verlies.

Tulikivi heeft ook unieke gepatenteerde bakoven- en fornuismodellen. Brood, echte pizza’s, appeltaart, ovenschotels, alles met de ongeëvenaarde smaak van het houtvuur, maar zonder dat uw gerechten met de rookgassen in contact komen. En als u kiest voor een houtkachel met bakoven in uw woonkamer, dan hoeft u zich als kok niet in de keuken op te sluiten, maar kunt u dicht bij de gezelligheid blijven en daar ook nog extra toe bijdragen.

De Tulikivi vakhandelaar

Onze erkende Tulikivi vakhandelaars helpen u graag met individueel, vakkundig advies en een bekwame, eerlijke service. Zorgvuldig uitgekozen, voortdurend bijgeschoold en warm ondersteund, vormen ze de sluitsteen van het Tulikivi-kwaliteitsconcept.

ENKELE
MODELLEN :

Ontdek de speksteenkachel op een Tulikivi-Avond in uw streek

De verwarming van de 21e eeuw kiest hout als brandstof

Geen mens zonder stralingswarmte
België nu het tweede grootste exportland voor Tulikivi speksteenkachels Wat is een massieve speksteenkachel ?
Duurzaam bouwen met een Tulikivi speksteenkachel : Word Document De cosmetische warmte van speksteenkachels

 

 

 

Overzicht van alle paginas van deze site Houtkachels - Open Haard - Speksteenkachels - Tegelkachels - Allesbranders - Gaskachels - Haardkachels - Open Haarden - Speksteen - Stéatite - Poêles - Danskan - Tulikivi
Tulikivi speksteenkachels - Tulikivi speksteenkachels - Dan Skan houtkachels - Alpina gaskachels - Altech kachels in speksteen - Houtkachel - Gaskachel
Mondex saunakachels - Big Green Egg barbecue - Logmatic houtklover - Open haarden Ecostone electrische verwarming - Allesbranders - Kachel - Haard - Open haard - Schouw
- Haarden - Tegelkachel - Schouwen - Tegelkachels - Radiator - Openhaarden - Openhaard - Saunakachel - Allesbrander - Speksteenkachel - Pelletkachel - Pelletkachels - Houtpellets

Nederland : speksteenkachels - houtkachels - open haarden - pelletkachels - fornuizen hout - gaskachels - CV-houtkachels - houtoven - houtklover

France : poêles de masse - poêles en stéatite - poêles en pierre ollaire - poêles à bois - poêles scandinaves - poêles au gaz - big green egg barbecue - chauffage électrique - fendeur de bûches

TULIKIVI IMPORTEUR BELGIË :
Dutry & Co N.V., Jagershoek 10, 8750 Vichte - Belgie.
Tel 056/77.60.90 - www.dutry.be
Vind uw lokale verdeler met onze dealerzoekmachine voor alle merken Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels Totem open haarden inbouwhaarden Altech kachels Panyol houtoven voor brood, pizza, etc... Alpina gaskachels Big Green Egg barbecue Ecostone radiators voor electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Calimax pelletkachel Lohberger fornuis op hout en pellets Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Gratis brochures van al onze merken haarden en kachels Contacteer importeur Dutry & Co Foto-albums Online videoclips over kachels en haarden Voordelige financieringsvoorwaarden